STADSLAB

Stadslab Leiden wint landelijke vrijwilligers award!

Lees meer

Stadslab Leiden wint landelijke vrijwilligers award!

OpĀ 8 december 2011 ontving Stadslab Leiden uit handen van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) de landelijke vrijwilligers award ‘Meer dan handen’. De prijs is toegekend voor de vrijwillige inzet van maatschappelijk belang in de categorie innovatie. De uitreiking vond plaats in het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam in bijzijn van Prinses Margriet.

Stadslab is een uniek concept in Nederland volgens het juryrapport. Opvallend is de prominente rol van creatief denken in het komen tot andere oplossingen. Stadslab weet talenten in de stad aan te boren die tot dan toe niet werden aangesproken. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten sprak van een uniek grote-mensen project dat het niveau van andere vrijwilligersprojecten overstijgt.

De prijs bestaat uit een een sculptuur van Lidia Boomsma en 5.000 euro ondersteuning van de VriendenLoterij. “De prijs is een erkenning voor alle initiatiefrijke Leidenaren die niet afwachten maar zelf initiatief nemen om hun stad mooier en bruisender te maken” volgens Stadslabvoorzitter Koen Brakenhoff. Het geldbedrag dat aan deze prijs verbonden is vormt de basis voor de nieuw te vormen ‘Lefpot’ een basiskapitaal waar projecten van Stadslab die in de opstartfase zijn gebruik van kunnen maken.